Makro rozkladamy w g na kg masy ciala. Bialko od 1,5 do 2 g, tluszcze min. 1 g, reszta ww. Skoro chcesz zeby Ci ktos napisal, ze to dobra dieta, to chyba nie na tym forum;-) dwa razy kanapki, raz makaron,czyli najbardziej przetworzone źródla ww, pierwszy posilek bez bialka. A somatotypy to nie jest jakiś sw. Graal, żeby do nich wielka wagę [...]
Dietę oprosimy w ten sposób http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBI%C4%86_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIA%C5%81U.-t922822.html I wyliczenie zapotrzebowania ;-) Do wyliczonego zapotrzebowania dodajemy około 300 kcal, nie 20 %, przy czym warto tę założoną kalorycznośc porównać z ilością pożywienia, jaką dostarczałeś dotychczas, bo jeśli np. jadłeś 2000 [...]
Zbadam dobrze temat tłuszczy w wolnej chwili .Jestem na etapie kończenia robienia badań krew , serce itp . Skoro przyjmiemy 2 gramy Białka na kg ciała stosując w uproszczeniu taką dietę jak poniżej ( oczywiście wymiennie źródła węgli , tłuszczy i białek ) to nie ma potrzeby stosować odżywki białkowej ? Czy może lepszym pomysłem będzie wrzucenie [...]
Trening masz sprawdzony w odpowiednim dziale? Orzechy ziemne, dżem warto zamieniać na lepszej jakości źródła tłuszczów i węglowodanów. Np. masło z nerkowców/migdałów i owoce z ksylitolem. W każdym posiłku masz nabiał. Nie jest to dobre rozwiązanie. Szczególnie w przypadku niedoczynności tarczycy. Bazować powinnaś na mięsach, podrobach, rybach, [...]
Zbilansowana dieta powinna opierać się na źródłach białka, tłuszczów i węglowodanów: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE%2C_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html [...]
Hej, ja tez to mam, dokladnie te same objawy. Juz od roku. Wymysliles cos? Ja musialam zejsc z podaza bialka do 1.3g, bo nie wazne z jakiego zrodla, jak mialam nadwyzke to od razu czerwony pysk, lapy i szyja :-/
[...] reszta kcal weglowodany co do kwestii nabialu to nie jestem osoba, ktora calkowicie wyklucza te produkty z diety, jednak rowniez uwazam, ze mozna wybrac bardziej wartosciowe zrodla pokarmowe. jezeli jednak masz ochote sobie wsunac np. twarog na slodko to nie widze w tym najmniejszego problemu. dieta to rowniez podejscie zdroworozsadkowe. a [...]
witaj,osobiscie bym obstawila bardziej mieszany somatotyp niz klasyczny endo co do acrdio ja bym robil w dni wolne co do rotacji wykorzystuj glownie zrodla bogatoodzywcze wegli, ktore posiadaja m.in. bialka roślinne czy szereg mineraow jak kasze. okres potreningowy jest jedynym gdzie mozna sobie pozwolic na cos mniej zlozonego, jak amsz taki kaprys
Dieta to podstawa w dążeniu do uzyskania dobrej formy sportowej. Dotyczy to kształtowania sylwetki, jak i wyników siłowych, wytrzymałościowych, czy kondycji. Przede wszystkim jednak ma ona istotny wpływ na nasze zdrowie, o czym każdy powinien wiedzieć. W Twoim przypadku ciężko jest w jakikolwiek sposób doradzić, w sytuacji, gdy nie podałeś na swój [...]
Jaka jest Twoja waga? Drugi posilek bardzo slaby, brak zrodla pelnowartosciowego bialka i wegli. Ewentualnie wyrzucilbym go calkiem, a tluszcze z niego dorzucil do ostatniego posilku. Reszta calkiem ok.
Osoby początkujące często zadają sobie, jak i osobom bardziej doświadczonym pytania "co zrobić i jak zacząć swoją przygodę z kształtowaniem sylwetki?" Pytanie jest jak najbardziej słuszne i warto znać tego typu podstawy, bo to właśnie one mają tutaj ogromne znaczenie jakie osiągniemy wyniki. Co jest jest podstawą? Bez wątpienia są to zbilansowana [...]
podstawowe pytanie - dlaczego nie jesz miesa? prawie 70% bialka z diety to zrodla roslinne. poza tym wstaw ankiete dzialu, poniewaz nic o Tobie nie wiadomo, nawet celu nie znamy i ciezko odniesc sie do kalorycznosci, rozkladu makroskladnikow. a dieta pozostawia wiele do zyczenia. jednym slowem jest marna.
Patrząc na skład kasza gryczana białka jest najlepsza. Nie oznacza to jednak, że należy ją ciągle jeść. Dieta powinna być odpowiednio urozmaicona. Źródła składników odżywczych należy zmieniać.
kiepścizna, strasznie dużo tego gainera - to dodatek/uzupełnieniem , a nie podstawa no i mimo, że teog białka obólnie niby jest trochę, to nie ma żadnego źródła sensownego tego makrosładnika :-)
[...] protein wspomagajcych synteze bialka w organizmei moze nasilac rowniez produkcje loju, tutaj faktycznie trzeba mocno obserwowac temat. ogolnie trzeba rowniez uwazc na ilosc protein w diecie na co dzien, nie tylko na jego zrodla. mleko ma pod tym katem wlasicwosci unikatowe w konteksci podbijania poziomu insuliny a co za tym idzie wzrostu IGF
Każdy produkt pochodzenia zwierzęcego ma pełnowartościowe białko. Nie zmienia to jednak faktu, że mleko to nie ma specjalnego zastosowania w zdrowej diecie. Na pewno nie jako źródło białka. Od tego są zalecane źródła jak mięsa, ryby, jaja, nabial.